Naslov : ČIPKE NEKOČ in DANES je bil zagotovo pravi, saj so si nocoj na Taboru podale roke čipke iz preteklosti in sedanjosti. Kvalitetne čipke, čeprav stare že več kot 100 let, kljub uporabi odlično kljubujejo zobu časa in pričajo o kulturni dediščini najžlahtnejše lepote in dela človeških prstov, ki jih je v razstavo s pomočjo mentoric postavila Marjanca Ambrožič Jeglič.

Tudi kulturni program v   režiji  Milenke Jekovec je bil preplet pesmi, branih in zaigranih na instrumente (klavinova Matevž Jekovec s hčerko Katarino na flavti in na citrah Tanja Kokalj). Svojo novo pesem je brala tudi Anica Hvasti in jo posvetila mladim klekljaricam. Ana Vidic je klekljala v živo in za njeno delo je bilo veliko zanimanja.

Čipke od KRSTA DO KRSTE so spregovorile same zase. Tiste iz preteklosti so nam posodili svojci Minke Jeglič, Matojovčeve mame, Viktor Strlič je doma hranil in posodil okoli 40 čipk svoje stare mame Marije Strlič. Marjanca Ambrožič Jeglič pa je prinesla balo svoje babice Žgajnarjeve mame iz Ljubnega. V tretji klekljarski sezoni 2017/2018 pa je čipke v obliki angelov, metuljev in nakita ustvarjalo 6 učenk ( Monika Jerala, Katja Skodlar, Nika Skodlar, Lara Dragolić, Ana Vidic, Meta Gregorc) in 7 starejših tečajnic (Veronika Debeljak, Nada Gubanc, Zvonka Mihelič, Vigica Randjelović, Minka Debeljak, Greta Mihelič in Tanja Kokalj).

Vse pod vestnim predajanjem znanja naših zvestih mentoric Francke Prostor, Milene Hafnar Jerič in nepogrešljive Anice Hvasti.