Barbara Pogačnik je naslikala moderno sliko petelina z naslovom Pietlova polka, slika je prišla v izbor in prejela priznanje Zveze likovnih društev Slovenije.

Ronka Kozjek je naslikalo moderno sliko žerjava. Za sliko, ki jo je ocenila strokovna žirija Zveze likovnih društev Slovenije je bil Ronki podeljen certifikat (št. 701), ki ga ZLDS podeljuje za kakovostna likovna dela na podlagi pozitivne ocene zvezne strokovne žirije. Certifikat je vpisan v evidenčno knjigo izbranih likovnih del, ki se hrani v arhivu ZDLS.

Na povabilo na Ex tempore  Polšnik 2015 so se odzvale Dana Šemrov, Barbara Pogačnik in Ronka Kozjek. Za svoje delo so prejele priznanje, Ronka Kozjek pa posebno nagrado, saj tudi tu ni ostala neopažena.

Čestitamo za vse uspeha na vseh treh razstavah.

Na letošnjem 4. dogodku z naslovom Narodne v sliki, pesmi, plesu in besedi so naši likovniki sodelovali na prireditvi v Cerkljah. Vse slike so prikazane v zloženki. V Podbrezjah je bila prireditev integrirana v 10. Taborske dneve, samostojno pa se bodo predstavili v januarju pod okriljem KD Dobrava Naklo.

Zdravko Purgar je pripravil samostojno razstavo v Vogvarjevi hiši v Dupljah, ki je bila odprta od začetka do konca maja 2015. Predsednik društva Kriva jelka Ivan Meglič je v uvodu predstavil podbreškega slikarja, ki ljubi oljne barve in krajino, a največkrat doslej je narisal prav naš Tabor. Tudi drugi deli Podbrezij so se znašli na njegovih platnih, a je po Zdravkovih besedah izzivov še veliko. Uvod v razstavo so popestrili klavirski zvoki umetnikovega zeta Primoža in pesmi, ki sta ju prebrala slikar in njegova svakinja Marta. Lepo število obiskovalcev in prijateljev je vidno razveselilo našega slikarja in stiski rok s pohvalami so se vrstili. Zasluženo, saj se je Zdravko lotil tudi portretov in abstrakcije.

Keramičarka Tilka Purgar pa je razstavljala v Ljubnem ob njihovem krajevnem prazniku. Svoj opus v glini je delila s še eno razstavljavko.

Besedilo: Daca Perne