Prvi Pokaži kaj znaš

Na zadnjo majsko nedeljo v poznem popoldnevu so se otroci iz vse vasi zbrali v Kulturnem domu Podbrezje in prikazali različne spretnosti. Naučili so nas nogometnih trikov, pokazali mete v judu, nas navdušili nad vključevanjem sadja v prehrano s sadnimi nabodali in sadno kupo, pokazali spretnosti na hoduljah in v vodenju žoge, nas zabavali z baletom, ritmično gimnastiko, igranjem na instrumente ter čisto pravimi čarovnijami. Prireditev so z dvema točkama popestrili tudi plesalci Plesnega kluba Tržič.

Na naši prvi tovrstni prireditvi so otroci svoj talent delili z nami. Zato gre zahvala Zali in Valu, ki sta prireditev vodila, Maruški in Lini, ki sta s plesom prebili led, Zali za igranje na kitari, Lovru za igranje na trobenti, Klari za baletni ples Labodje jezero, Domnu za igranje na harmoniki in Emi, ki je bila pianistka.

V kratkem premoru sta nastopila plesalca, gosta dogodka, iz Plesnega kluba Tržič, ki s svojimi plesnimi programi razveseljuje ljubitelje plesa že od leta 1998. Prva zvrst, ki jo je imel plesni klub Tržič in s tem tudi uspel in zaradi tega zaživel v drugih plesih, je bil akrobatski rock and roll. To je ples, ko plesalec meče plesalko in dela z njo akrobacije. In prav to sta pokazala Maj in Sara, odlična plesalca, vice državna prvaka, ki dosegata zavidljiva mesta v Sloveniji in tujini.

Po atraktivnem premoru so nastopili še: Teja s prečno flavto, Jerca in Anita s pripravo sadnih nabodal, Ula in Anže s hojo na hoduljah in vragolijami z žogo, Pika z izdelavo najboljše sadne kupe, Jerca je pokazala, da je že prava čarodejka, Val in Tjaš sta bila judoista. Za zaključek je plesalka Ema iz Plesnega kluba Tržič predstavila še show dance plesno točko, ki izhaja iz osnove jazz baleta, ko dodajo rekvizit z glasbo in sestavijo zgodbo. Ema je prestavila točko, s katero osvaja že najboljše rezultate doma in na tujem.

Čisto za konec sta Alenka in Sandra na oder ponovno povabili vse mlade talente, jim čestitali in jim podelili čisto prave medalje. Sladke dobrote pa so se želodčkom že tudi zelo prilegle. Barbara se je zahvalila tudi staršem, saj jih brez njih in njihove podpore in vsake vrste spodbude ne bi bilo. Tudi številnih obiskovalcev smo bili veseli in prepričani smo, da je naš 1. POKAŽI KAJ ZNAŠ zoral ledino.

Barbari Jelar, Sandri Mihelič, Luciji Šprajc in vodji projekta Alenki Križnar, ki so tudi fotografirale, iskrena hvala za predano delo. Prav tako zahvalo dolgujemo tonskima mojstroma Daretu Miheliču, ki mu je v pripravi pomagal Damir Rapič. Fotografije je posnel tudi Milan Debeljak.

Iskrena hvala plesalcem Plesnega kluba Tržič, ki so nam kljub utrujenosti, ko so se komaj vrnili s tekmovanja na Madžarskem, prišli pokazat svoje najlepše točke.

Uživali smo ob njihovi predstavi.

Alenka Križnar in Daca Perne za KD Tabor Podbrezje

Foto: Lucija Šprajc in Milan Debeljak