V ponedeljek, 24. decembra 2012 ob 19h je bila v cerkvi na Taboru otroška polnočnica s predigro članov mladinske skupine

IMG_0789

Mladinska igralska skupina je pred otroško polnočnico v taborski cerkvi uprizorila zgodbo stare gospe Ane Novak, ki čaka poseben obisk. Stara gospa Ana Novak čaka Boga, ki ji ponoči ko spi reče,da jo bo obiskal. Ona zjutraj takoj ko vstane in začne pripravljati in pospravljati stanovanje, da bo lepo ko pride Bog. Prvič na vratih pozvoni in pride ubogi mož, ki ga ona napodi. Naslednjič pride mala deklica, ki je sama doma in ubogi fant, ki je šele nekaj mesecev v Sloveniji, da bi mu pomagala napisati spis. Tako kot deklico, tudi njega napodi, češ da nima časa, ker čaka obisk. Vmes ko čaka si malo zapoje in nato zaspi. Bog ji nato ponovno spregovori, češ da je bil včeraj tri krat pri njej pa ga ni sprejela. Tako gospa Novak sklene, da bo vedno vsakogar, ki bo potrkal na njena vrata, sprejela ker se nikoli ne ve, če je prav tisti lahko ljubi Bog. Skromna a poučna zgodbica, ki govori predvsem o človeški oholosti in kratkovidnosti, ne pa o odprtosti za druge- pomoči potrebne in ljudomilosti, ki jo oznanja novorojeni Bog. Na zemljo je prišel v najbolj skromen hlevček in ga prav zato vsi tisti, ki so pričakovali kralja v vsem sijaju niso prepoznali. Gledali so v embalažo in spregledali vsebino. Današnjega človeka pa pritegne prav embalaža.

V Taborski cerkvi pa so do vsebine v nas poskušali priti novi, čeprav še ne popolni zvoki orgel, ki jih mojstri že nekaj časa postavljajo na koru in bodo po praznikih šele zazveneli v tisti svoji pravi zvočnosti, ki bo spet ob vseh slovesnostih božala naša slušne zaznave. Naj bodo vedno povezane s tistim najlepšim v nas.