V soboto, 23. junija 2012 od 9h do 21h smo v sklopu občinskega praznika sodelovali s prireditvijo “Na vasi se dogaja”.

Po nekajmesečnih pripravah in  začetnih težavah se je vse začelo s postavitvijo stojnic na gasilskem vrtu, ki so jih kaj hitro napolnili prijavljeni razstavljalci, ki so dali na ogled svoje keramične, čipkarske in slikarske mojstrovine, izdelke pridnih čebel, izdelke jabolčnih nasadov… Vzporedno sta pridni kuharici Ivanka in Veronika kar 8 ur v kar treh ponvah pekli palačinke in pripravljalo se je stojalo za naš jabolčni štrudel velikan, ki ga je na KUD-ovo idejo spekla Marinka Tišlar. Dosegel je dolžino 20 metrov in po uradnem programu kaj hitro končal v želodcih obiskovalcev. Na Pavovem podu je bila razstava starih glasbil s poudarkom na harmonikah (družina Prostor) in lovci so v drugem delu pripravili svojo razstavo, zunaj pa kuhali lovski golaž. v gasilski dvorani je zbiratelj iz Dupel pripravil razstava vžigalic z več kot 1000 primerki. Iz ostalih delov naše občine je pripeljal obiskovalce in goste dvojni avtobus in ob 12 h se je začel uradni program tudi na odru, ki sta ga povezovala Boštjan in Mojca, ki je po uvodnem pozdravu predstavila našo vas še glede na geografski, zgodovinski  in družbeni položaj danes. Po županovem pozdravu so za veselo razpoloženje poskrbeli mladi nadebudneži s harmonikami, skupina Podkvice s plesom in Živčki z zbadljivkami. Celo čarovnik je potem zabaval najmlajše udeležence. V dupljanski graščini je razstavljal maketo Tabora Ivan Pavec. Dogodki so se prepletali in povezovali in tako v najlepši meri dosegli osnovni namen občinskega praznika.

Ob 17h se je dogajanje preselilo na nogometno igrišče pod farovžem, kjer so bile najprej igre za otroke in nato tradicionalna tekma stari-mladi.

Ob 19h je bila na Taboru skrajšana uprizoritev igre na prostem Urška Zlatolaska in zatem slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj izbranim nagrajencem, med katerima sta bila tudi naša dva Boštjan in Darko.

Fotoreportaža