V nedeljo, 18. maja 2014 je bil v cerkvi na Taboru koncert Gorenjskega okteta-G8 s Tomažem Debeljakom (31. maja pa so peli še za Darkove noge)

„V intimnem vzdušju Taborske cerkvice smo doživeli prelep koncertni večer. Poleg odlične publike, si bomo nastop zapomnili po več kot uspešnem debiju našega novega tenorja. Za odlično organizacijo gre zahvala tudi domačemu župniku in Kulturnemu društvu Tabor Podbrezje.” so člani Gorenjskega okteta ali G8 zapisali na svoji FB strani in objavili spodnje fotografije.

Ker je naš Tomaž Debeljak član G8, ( pred kratkim so nastali iz Kranjskega okteta, ki je že sodeloval na prireditvi Narodne v sliki in pesmi leta 2012) je skupina  ponudila gostovanje. Člani okteta so pred mesecem dni že vadili v Pirčevi dvorani in bili navdušeni nad okolico, ki jo naš Tabor ponuja. Tudi takrat so zapisali tole:« Vabljeni na koncert v idiličnem okolju cerkvice sv. Benedikta in Žalostne Matere Božje na Taboru v Podbrezjah. Predstavili se bomo s pretežno sakralnim programom, obogatenim s prepevanjem Marijinih pesmi. Koncert se bo pričel po krajši šmarnični pobožnosti. Vljudno vabljeni!” In vabilo je doseglo mnoge, ki so napolnili cerkvico na Taboru. Potem so se lahko predali močnim in blagozvočnim glasovom, saj je petje tisti način glasbenega izražanja, ki je Slovencem najbolj pri srcu. Pesem je glasbena oblika, ki jo vsakdo razume, saj poleg  literature in likovnega izražanje prav glasba najmočneje dviga čustveno inteligenco. Ja, pesem se ni poslušala le v cerkvi, preselila se je tudi pred Pirčev dom in ob obloženi mizi še nekajkrat zazvenela v večerni AVE.

Pevcem smo v dar poklonili naše knjige z legendo o Urški s posvetili in jih pogostili s sladkimi prigrizki. Seveda pa so bili najbolj veseli prijaznega in zadovoljnega odziva vseh, ki so jih prišli poslušat.

Z veseljem so se potem odzvali povabilu in 31. maja pred pričetkom nogometne tekme zapeli slovensko himno! Še posebej z veseljem zato, ker se je enkraten športni dogodek nadaljeval z dobrodelno dražbo hokejskih dresov naših reprezentantov, na kateri so zbirali denar za Darkove “nove noge”. Vse lepo, kar plemeniti, dviga in bogati, se je združilo ta dan v Podbrezjah. Velike zasluge za dogodek pa ima ob športnikih in Darku predvsem Jernej Jeglič.

Zapisala Daca Perne