V petek, 28. decembra 2012 je bila od 9h do 16h trikraljevska akcija, ki je potekala od Bistrice do Gobovc

koledniki skupine 3

V petek, 28. 12. 2012, bodo na naša vrata v vseh zaselkih naše vasi že spet potrkali koledniki. Prinesli nam bodo blagoslov po družinah in oznanili veselo novico o Jezusovem rojstvu, mi pa bomo s svojimi dobrodelnimi prispevki lahko osrečili pomoči potrebne otroke v tujih deželah — smo vabili tudi po naši najnovejši Facebook strani.

Letošnje geslo: “Mladim po svetu hudo se godi, z darovi jim radi pomagajmo vsi je nagovorilo, in akcija je že tudi sicer dodobra zasidrana med ljudmi. Otroci pa radi storijo nekaj dobrega za otroke v tujih deželah, ki živijo v revščini in pomanjkanju. Letošnji dobrodelni prispevki družin in posameznikov bodo namenjeni uresničevanju projektov za otroke pri misijonarjih na Madagaskarju, Braziliji, Ruandi, Beninu in Kambodži.

S to akcijo, ki v Sloveniji v taki obliki in za tak namen poteka že od leta 1996, so naši koledniki želeli biti zvezde dobrote. To jim je v polni meri uspelo, saj se jih je v gasilskem domu zjutraj zbralo kar 17, dovolj za tri skupine, ki so odšle na svoje poti po hišah od Gobovc, preko Srednje vasi, Podtabora in Britofa do Bistrice. Skupaj smo odšli najprej v cerkev po blagoslov k na novo postavljenim jaslicam, ki jih je obogatila kulisa nove slike naše vasi. Koledniki so zapeli in s toplo besedo je otroke k plemeniti akciji povabil gospod župnik Janez Rihar. Skoraj do teme so koledniki pri vsaki hiši z nagovorom v verzih nagovorili domače in se zahvalili za dar. Zbrali so nekaj čez 1.400€, kar je rekordni znesek doslej. Utrujeni in lačni so se na koncu zbrali v gostišču Sonja na Bistrici, v soboto 19. januarja pa bodo koledniki ljubljanske škofije povabljeni v Ljubljano v škofijsko klasično gimnazijo.