Sobotni božični koncert Mešanega pevskega zbora Lipnica je v največji meri pripravljal Jernej Jeglič. Predvsem se je po dolgem času v imenu KUD-a lotil nabiranja sponzorskih sredstev med podbreškimi donatorji, ki so se prijazno odzvali. Njihova imena so bila objavljena na vabilih, medtem, ko smo imeli tudi anonimne darovalce MPZ z zborovodkinjo Nino Bogataj je v cerkev sv. Jakoba v Podbrezje privabil veliko ljubiteljev ubranega petja. Zboru sta se pridružili še gostji: vokalistka Marija Pogorevc in Cirila Zupanc, ki je državno priznana citrarka. Organist Jaro Ješe je izvabil najlepše zvoke našim orglam, med tem ko je bil Bojan Pogačnik avtor izjemnega veznega besedila ter povezovalec.
Skrivnostno božični prihod pevcev s prižganimi lučkami po cerkvi do oltarja, nežen zvok citer in čista intonacija obeh vokalov, barvitost glasov v zboru, prekrasen zaključek, ko je zadnja pesem izzvenela v špalirju pred cerkvenimi vrati, bodo obiskovalcem ostali še dolgo v spominu.
Po zaključku koncerta so se izvajalci in poslušalci zadržali še v Kulturnem domu na skupnem pogovoru in pogostitvi, ki so jo omogočili donatorji. Presežek zbranih sredstev so organizatorji podarili domačemu župniku Janezu Riharju, ki ohranja in preudarno gospodari s podbreško cerkveno kulturno dediščino. Gostje so opazili tudi križ v dvorani in razumeli pojasnilo, ki je bilo izrečeno ob zahvali vsem petim ključnim gostom koncerta. Z vrtnico in koledarjem podbreških kapelic sta se Nataša in Jernej zahvalila po pesmi Sveta noč, ki jo je zborovodkinja izvabila tudi od obiskovalcev v cerkvi. Tako nas je koncert uvedel in popeljal v božično skrivnost. Ta pa na prag novega leta, ki se ga vsakdo izmed nas veseli na svoj poseben način, sleherni pa verjame v dobro.